СБУ ініціює створення загальнодержавної системи протидії кіберзлочинності

Служба безпеки України ініціює створення єдиної загальнодержавної системи протидії кіберзлочинності та захисту особливо важливих об’єктів, що потребують першочергового захисту від кібернетичних атак.
Про це заявив голова спецслужби Валерій Хорошковський під час урочистостей, які відбулися з нагоди 19-ї річниці створення СБУ, повідомляє УКРІНФОРМ.

“Ми усвідомлюємо загрозу поширення кібертероризму, яка за силою негативного впливу може бути порівняна з реальними бойовими діями, особливо, якщо це стосується руйнувань інформаційних систем стратегічно важливих об’єктів”, – зазначив В.Хорошковський.

Однією з найбільших загроз для внутрішньої безпеки держави він назвав також поширення корупції, яка набула системного характеру. “Служба безпеки готова стати головною координуючою структурою системи протидії корупції”, – заявив очільник СБУ.

В.Хорошковський зупинився також на питаннях соціального захисту та забезпечення працівників органів безпеки. Він поінформував, що торік було підвищено зарплату молодшому та середньому офіцерському складу на 25 відсотків, а з квітня планується підвищення ще на 10 відсотків.

Крім того, значних зусиль докладено для покращення якості відомчої освіти на базі Національної академії СБУ. Зокрема, у поточному році започатковано вільний вступ абітурієнтів до Академії замість закритої системи відбору, повідомив В.Хорошковський.

Голова СБУ привітав працівників органів безпеки з професійним святом. “Ядро СБУ складають не лише високопрофесійні фахівці, а й справжні патріоти України, для яких захист її інтересів є справою честі”, – заявив він.