Віктор Погорєлов, мер Ужгорода: “Ми повертаємося до тих часів, коли кожне підприємство, кожна особа, яка живе в місті, відповідає за певну ділянку території”

В Ужгороді триває місячник благоустрою, котрий розпочався цього тижня. Згідно з розпорядженням міського голови, в ньому беруть участь не лише комунальні служби, але й підприємства та організації міста. Міський голова Віктор Погорєлов затвердив “карту відповідальності” за благоустрій – розподіл територій, які мають прибирати і облаштовувати ті чи інші колективи.

“Ми повертаємося до тих часів, коли кожне підприємство, кожна особа, яка живе в місті, відповідає за певну ділянку території – можливо, кілька метрів поблизу об’єкту, а якщо мова про велику організацію – то й сотню квадратних метрів. Так, ми дбаємо про те, аби самі ужгородці долучалися до порядку в місті, а не лише комунальні служби, які сьогодні не фінансуються, або фінансуються дуже слабо і мають величезні борги за надані послуги. Звісно, я розумію, що не всі ставляться до роботи належним чином, але мушу сказати, що комунальники переважно переживають за своє місто. Хотілося б, аби його стан не був байдужий й ужгородцям”, – сказав Віктор Погорєлов. Продовжуючи тему чистоти, мер розповів: “Декілька днів тому я знову побував на звалищі, і мушу сказати, що стан полігону для мене як людини, яка відповідає за міське господарство і загалом життєзабезпечення міста – проблема №1. І протягом року-двох нам треба вирішувати питання з перенесенням полігону. Є домовленість з обласною владою, і з районною, є бачення, але поки що жоден з інвесторів не запропонував побудувати сміттєпереробний завод на полігоні – ми в пошуку такого інвестора. Просто возити сміття ми можемо й самі, взявши в кредит контейнери і техніку. Але проблему слід вирішувати комплексно, і коли буде такий інвестор, ми зможемо повністю передати роботу з відходами в місті – утримання майданчиків, вивіз і переробку, зробивши її системною і сучасною”, – цитує міського голову прес-служба.

Прес-служба облради