Закарпаття: Через угорсько-український кордон співвітчизник намагався ввезти 5 мотоциклів загальною вартістю 315 тис. грн.

Вчора у зону митного контролю пункту пропуску «Тиса», під керуванням громадянина України, прибув мікроавтобус “Mercedes – Benz”. Під час декларування наш співвітчизник письмово та усно запевнив митників, що переміщує в Україну виключно особисті речі і не має предметів, що підлягають оподаткуванню.

Але в ході митного контролю, в багажному відділенні мікроавтобуса було виявлено 5 виготовлених у Японії мотоциклів  “Honda”, “Kawasaki”, “Suzuki”  “Yamaha”, загальна вартість яких становить понад 315 тисяч гривень.  Як пояснив водій, мотоцикли йому не належать, отримав їх у Італії, де перебував у приватних справах, від свого знайомого для передачі в Україні третім особам.

Оскільки наш співвітчизник не заявив за встановленою формою точних  відомостей про переміщувані через митний кордон України товари, за які повинен був сплачувати податки та збори, за ознаками статті 340 Митного кодексу, відносно нього запроваджено адміністративну справу, а мотоцикли вилучені на склад митниці, де вони зберігатимуться до рішення суду.

Прес-служба Чопської митниці