Закарпаття: У Виноградові виступив із концертом всесвітньо відомий композитор і скрипаль Едвін Мартон (ФОТО)

Потужний мистецький захід відбувся у закарпатському Виноградові минулої суботи. З ініціативи місцевої райдержадміністрації угорське консульство організувало тут концерт всесвітньо відомого композитора, скрипаля Едвіна Мартона.

Престижність заходу підкреслювалася особистою присутністю на ньому губернатора Закарпаття Олександра Ледиди, генерального консула Угорщини в Ужгороді Йожефа Бачкаї, його колеги в Берегові Кароя Шерцера. Як зазначив останній у вітальному слові , концерт Едвіна Мартона перед земляками відбувається у рамках культурних програм Євросоюзу, де зараз головує Угорська Республіка.

А господар заходу, голова РДА Карло Резеш наголосив на важливості цього заходу як елемента добросусідських, партнерських стосунків  прикордонних регіонів двох країн. На цьому практично й завершилася коротка офіційна частина.

Переповнена зала місцевого JJ-клубу бурхливими оплесками зустрічала елегантного молодого скрипаля, лауреата премії EMMY в номінації «Кращий композитор у спорті», який грає на скрипці великого Страдіварі…

Новини Виноградівщини