НСК “Олімпійський” — це не тільки стадіон, але й…

Після реконструкції НСК «Олімпійський» Київ отримає не тільки багатофункціональну арену світового рівня, але й необхідні для міста об’єкти інфраструктури навколо стадіону.
«Наша мета – зробити арену не тільки для Євро, ми створюємо стадіон для себе і для майбутніх поколінь. Адже чемпіонат пройде, а «Олімпійський» залишиться, і він повинен бути життєздатним – мати власну інфраструктуру, яка б працювала і на стадіон, і на місто», – заявив директор з експлуатації стадіону Володимир Генінсон.

НСК «Олімпійський» дасть місту дві електропідстанції «Європейська» і «Олімпійська». Ці об’єкти будуть забезпечувати електроенергією не тільки арену, зону гостинності і фан-зону Євро-2012 на Майдані Незалежності, а й об’єкти інфраструктури у центрі міста. Це дозволить частково вирішити проблему перевантаженості центральної електромережі столиці, повідомляє прес-служба НСК.

Реконструкція «Олімпійського» передбачає і будівництво об’їзної дороги, яка з’єднає вулиці Димитрова та Еспланадної. А новий підземний паркінг стадіону площею майже 12 тис кв.м. забезпечить додаткові місця в центральній частині міста.

Крім цього, біля стадіону заплановано створити Музей спорту України та Національний антидопінговий центр, який буде відповідати всім міжнародним вимогам. Навколо стадіону також планується створити рекреаційну зону.

Нагадаємо, як повідомив президент Федерації футболу України Григорій Суркіс «Олімпійський» здадуть в жовтні 2011 року. Раніше реконструкцію НСК планували завершити до 24 серпня.

КиевVlast