У тепличних овочах вміст нітратів вищий утричі

Овочі з парників у два-три рази перевищують допустиму норму нітратів. Про це сьогодні, 29-го березня, під час прес-конференції повідомила керівник лабораторії гігієнічної експертизи та нормативної документації продуктів харчування Ольга Голінко.
«Щоб уникнути отруєнь від нітратів, слід утриматися від купівлі перших огірків, які з’являються весною. У моркві багато нітратів, коли її виварити, то 75% підвищеного змісту нітратів залишаються у розчині. У яблук також слід вирізати серцевину, бо там найбільше накопичується хімічних добрив», – повідомила Ольга Голінко.

За словами керівника гігієнічної лабораторії гігієнічної експертизи та нормативної документації продуктів харчування, овочі та фрукти біля ринків краще не купувати, бо вони не пройшли перевірку на вміст нітратів. У продавців завжди доцільно вимагати сертифікат якості на перевірку нітратів у овочах.

За інформацією Міністерства аграрної політики та продовольства, в українських супермаркетах з’явиться більше вітчизняних фруктів та овочів.