Закарпатські депутати пропонуватимуть кабміну і НКРЄ підвищити мінімальну норму споживання електроенергії

Як відомо, з 1 лютого Національна комісія з питань регулювання електроенергетики підвищила на 30 % вартість електроенергії для населення, а саме для тих, хто споживає понад 150 кВт/год. на місяць. Тобто, ті хто наразі використав, приміром, 200 кВт, 150 оплачують за одним тарифом, а понаднормові 50 кВт/год. вже обходяться на 30 % дорожче.

18 лютого депутати Кіровоградської обласної ради звернулися до кабміну та НКРЄ з проханням підвищити мінімальну норму з 150 до 250 кВт/год. Пропозицію надіслати таке ж звернення до уряду та НКРЄ від депутатів Закарпатської облради зробив на засіданні постійної комісії обласної ради з питань праці, зайнятості та соціального захисту населення її голова, депутат від фракції «Батьківщина» Антон Ліврінц, повідомили Інтернет-виданню  zakarpatpost.net  у прес-службі  Закарпатської обласної організації партії «ВО «Батьківщина».

Свою пропозицію Антон Ліврінц аргументував так: «Був проведений аналіз споживання електроенергії громадянами краю, як з‘ясувалося, близько 56 % населення Закарпаття споживає понад 150 кВт/год. на місяць, в середньому громадяни використовують 211 кВт/год. на місяць.

Очевидно, що встановлена норма є занизькою, а подорожчання відчутним. Саме тому наша комісія виносить на розгляд сесії пропозицію звернутися до кабміну та НКРЄ з проханням збільшити мінімальну норму споживання електроенергії з 150 до 250 кВт/годин».

zakarpatpost.net