Закарпаття: На Іршавщині пройшов районний семінар клубних працівників та керівників самодіяльності

На базі сільського клубу Крайня Мартинка, згідно планів роботи відділу культури і туризму райдержадміністрації та районного будинку культури  пройшов районний семінар клубних працівників та керівників самодіяльності, його учасники обмінялися досвідом по організації та проведенню творчих звітів у клубних закладах.

Приємну атмосферу , взаємну приязнь для гостей із району завклубом Кр. Мартинки – М.В. Цільо започаткувала разом з місцевими аматорами художньої самодіяльності вручили гостям – колегам подарунки – виготовлені власноруч сувеніри. 

Роботу розпочала в.о. начальника відділу культури і туризму райдержадміністрації Л.В. Бабинець з питання: «Стан та шляхи удосконалення розвитку народної творчості в сучасних умовах».

Чорнопотіцький сільський голова Є.І Манайло доклав максимум зусиль для організації семінару і ознайомлення семінаристів з демографічним станом села Кр. Мартинка та розвитком культурно – просвітницьких об’єктів в населених пунктах сільської ради. Особливо цікавими були виступи завідувачки народним музеєм партизанської слави М.Ф. Фегер та депутата сільської ради Н. І. Данканич, які розповідали про історію розвитку та встановлення народної творчості у їхньому селі, про підтримку талановитої молоді.

Методисти районного будинку культури розробили методичні рекомендації, було роздано також нотну літературу на допомогу керівникам колективів. А кульмінацією семінару став творчий звіт колективів художньої самодіяльності клубу та виставка робіт самодіяльних майстрів образотворчого мистецтва. Звітували аматори народного мистецтва: колектив духовного співу, вокальний ансамбль «Мартинчаночка», учасники гуртків художнього слова та драматичного, у складі вокального чоловічого ансамблю взяв участь сільський голова Є.І. Манайло.

По особливому запам’яталося  для працівників культури району творча зустріч з Маргаритою Федорівною Фегер – заслуженим працівником освіти України та привітання її з нагоди 80- річного ювілею, повідомили Інтернет-виданню zakarpatpost.net у відділі культури і туризму Іршавської РДА.

Підсумовуючи навчання працівники культури поділилися досвідом об’єктивно і колегіально оцінили проведений масовий захід і побажали учасникам художньої самодіяльності Крайньої Мартинки нових творчих успіхів.

Організувала семінар – практикум провідний методист з народної творчості Іршавського районного будинку культури О.І. Сідор.