Закарпаття: На кордоні з Угорщиною митники конфіскували контрабанду одягу вартістю 140 тис. грн.

Вчора, 28 березня, у пункті пропуску «Тиса», що на українсько-угорському кордоні, чопськими митниками припинена спроба незаконного ввезення незадекларованого одягу, загальною вартістю майже 140 тисяч гривень.
26-річний водій мікроавтобуса марки “Мерседес Бенц” під час митного контролю запевняв інспекторів, що не переміщує товари, що підлягають обов’язковому оподаткуванню. Однак, при огляді багажного відсіку транспортного засобу митники виявили шість поліетиленових  пакетів та  дві  картонні коробки, в яких знаходилося понад сотня штук жіночого одягу різних торгових  марок (країна виробництва – Італія та Китай) та 5 жіночих сумок також різних торгових марок. Як пояснив молодий чоловік, незаявлений товар він віз до України на прохання незнайомої йому громадянки, що тимчасово проживає в Італії.

Тож, за ст.340 Митного кодексу України складено протокол про порушення митних правил. Джинси, спідниці, куртки, плащі та блузи разом із сумками вилучені до рішення суду.

Нагадаємо, що відповідно до ст.8 Закону України від 13.09.2001 року а № 2681-ІІІ  “Про порядок ввезення (пересилання) в Україну, митного оформлення й оподаткування особистих речей, товарів та транспортних засобів, що ввозяться (пересилаються) громадянами на митну територію України” при ввезенні на митну територію України звільняються від оподаткування  товари, сумарна митна вартість яких не перевищує 200 євро, а вага не перевищує 50 кг.

Прес-служба Чопської митниці