Закарпаття стане першим західним “форпостом” донецького ФК “Шахтар”?

Голова Закарпатської облдержадміністрації Олександр Ледида звернувся до керівництва футбольного клубу «Шахтар» з пропозицією розмістити на території області дитячу футбольну академію однієї з найкращих команд світу. Обласна влада готова всіляко сприяти її будівництву та діяльності.

Олександр Ледида наголосив, що реалізація подібного проекту дозволить  поставити на новий рівень розвиток дитячого футболу у краї, а також залучити в область значні інвестиції. Обласна влада готова виділити земельну ділянку під школу, сприяти у виготовленні документації та у вирішенні поточних питань, пов’язаних з будівництвом.
– Упродовж останнього року ми активно розбудовували на території області спортивні майданчики зі штучним покриттям, щоб діти могли займатися спортом у належних умовах. Будівництво на території області дитячо-юнацької футбольної школи стане якісно новим етапом у підготовці молодих спортсменів. ФК «Шахтар» – це футбольний бренд не тільки всеукраїнського, а й світового рівня. Тому, я впевнений, що спільними зусиллями ми зуміємо виростити молоді футбольні таланти, які не поступатимуться у майстерності Василю Турянчику, Йожефу Беці, Василю Кобіну.
До речі, «гірники» планували звести сучасну футбольну школу у Львові. Проте, через внутрішньополітичні чвари львівська влада відмовилася від спорудження футбольної академії на території міста. Тамтешні депутати відмовились виділяти землю, незважаючи на те, що вже почалась підготовка документації, і підібрали відповідну земельну ділянку. На цей проект ФК «Шахтар» планував витратити понад 10 мільйонів доларів.
Наразі донецький “Шахтар” має сім дитячих академій, де навчається близько тисячі дітей, — чотири в Донецьку і по одній у Кривому Розі, Маріуполі та Єнакієвому. Закарпаття може стати першим західним оплотом європейського футбольного гранда.

Прес-центр ОДА