Ужгород: Прикрась місто — отримай сакуру!

Ужгородська мерія організовує конкурс на найкрасивіший та найоригінальніший благоустрій.

Найкращий дитячий майданчик, прибране й облаштоване подвір’я, елементи ландшафтного дизайну і, звісно, найкрасивіший квітник – конкурс на найкращий благоустрій лишає простір для фантазії, що його оголосила влада обласного центру Закарпаття.

До участі в конкурсі у рамках загальноміського місячника благоустрою запрошуються комунальні господарства, ЖРЕРи і ОСББ, заклади освіти, підприємства та організації, творчі спілки та громадські організації, усі мешканці міста, яким небайдуже обличчя Ужгорода.

Відремонтувати гойдалки, пофарбувати лавиці, облаштувати пісочницю чи місце відпочинку, облагородити зелену зону й розбити квітник – у себе на подвір’ї або ж на території, за яку відповідальні, – лише кілька з варіантів участі в конкурсі. Здійснені його учасниками проекти розглядатимуться не лише за критерієм якості благоустрою, а й за естетичною складовою та оригінальністю ідеї. І хтозна, може, хтось спроможеться на фонтан, альпійську гірку, а чи й алею…

Очевидно, що в цьому конкурсі не може бути переможених – виграють усі ужгороді. Але, звісно, будуть і найкращі. Окрім задоволення від результату, визнання і подяк від міста, вони отримають і призи. Символічні. Саджанці сакури.
Сакура – дерево, котре вже є брендом Ужгорода і – в нетривалий, але захопливий період цвітіння – найкрасивішим з того, що є на світі.

Конкурс розпочинається з дня оголошення. Переможці будуть названі у передвеликодній тиждень. Конкурс збігається в часі з акцією “Чисте місто”, котра проводитиметься в Ужгороді з 9 по 16 квітня (і про що організатори неодмінно повідомлять згодом і в деталях). У рамках конкурсу окремо будуть відзначені й найкраще впорядкований міський двір та дитячий майданчик.

Громада матиме змогу сама долучитися до визначення переможців – братимуться до уваги коментарі й відгуки ужгородців, адже конкурс активно висвітлюватиметься.
Усі пропозиції щодо конкурсу, а також інформацію щодо ідей та учасників приймаємо за телефоном 61-60-35 та за електронною адресою pr.ungvar@gmail.com.

Прес-служба Ужгородської міськради