Закарпаття: В Ужгороді відбулися урочистості з нагоди 10-річчя утворення Фонду соціального страхування

Урочистості за нагоди 10-ти річчя з дня утворення фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України відзначили у вівторок, 29 березня, на Закарпатті.

Виступаючі зазначали: пройдено непростий шлях становлення та розвитку фонду як сучасної, динамічної та високоефективної установи, що відстоює інтереси потерпілих на виробництві та членів їх сімей.

На початок року на обліку обласної дирекції фонду нараховувалося понад 30 тисяч страхувальників-роботодавців. За 10 років інвалідам відшкодовано витрат на медичну, професійну та соціальну реабілітацію на суму понад 7 мільйонів гривень. Протягом останніх років 51 інвалід з трудового каліцтва отримав автомобіль «Славута».

Від обласної влади колектив фонду привітав перший заступник голови обласної ради Володимир Закурений.

– Ваша робота є вагомим внеском у розбудову демократичного, соціально захищеного громадянського суспільства. Тісна співпраця органів влади краю та робочих органів виконавчої дирекції фонду у Закарпатській області сприяє успішному виконанню завдань щодо покращення соціальної захищеності мешканців краю. Переконаний, що і надалі така співпраця приноситиме позитивні результати у забезпеченні системи соціального захисту закарпатців, – відзначив Володимир Закурений.

Кращих працівників фонду нагороджено почесними грамотами обласної ради та обласної державної адміністрації. Так, почесною грамотою обласної ради нагороджено головного спеціаліста фонду соцстраху від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у Мукачеві Марію Чаву. Подяку обласної ради оголошено провідному спеціалісті управління виконавчої дирекції фонду соцстраху від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у Закарпатській області Марії Ждановій.

Прес-служба Закарпатської облради