Закарпаття: Губернатор Олександр Ледида здійснив робочу поїздку на Виноградівщину та Берегівщину

Провести прийом громадян, поспілкуватись зі студентами, вручити державні нагороди та навіть привітати берегівчанку зі 100-річним ювілеєм – усе це встиг зробити керівник Закарпаття Олександр Ледида у середу, 30 березня, під час робочої поїздки на Берегівщину та Виноградівщину.

По допомогу до губернатора звернулось майже два десятки мешканців Виноградівщини. Громаду Великих Ком’ят турбує питання укріплення лівого берега Боржави – переймаються загрозою підтоплень. А селищний голова Королева попросив допомогти з коштами на очистку стічних каналів. Оскільки селище не має каналізаційної системи, її роль виконують три стоки. Аби привести до ладу головний з них треба близько 90 тис. грн.  Вирішення цих питань керівник краю пообіцяв тримати на особистому контролі.
Та охочих поспілкуватись з губернатором виявилось більше, ніж очікували. Біля будинку райдержадміністрації зібралося майже півсотні студентів. Активні молоді люди вирішили особисто поставити Олександру Ледиді питання, що їх турбують найбільше. Перше стосувалось ремонту доріг. За словами студентів, ними не те що їздити, навіть ходити важко…
– Вже в області виділені кошти – 12 мільйонів з центрального бюджету, конкретно на ці проблеми, які ви піднімаєте. Погода дозволяє, буквально день-два і почнуться ремонти. Хоча вже, я бачив, на виїзді з Виноградова у бік Іршави ремонтують дорогу. Думаю, протягом кількох місяців ми ці питання вирішимо.
– У нас також є велика проблема бродячих собак, – звернулись до керівника області студенти. –  Найближчий притулок в Іршаві, а чи є у планах побудувати такий у Виноградові? Поки ще не дійшло до того, що кусають людей, а якщо таки дійде?
– Такий притулок буде в Ужгороді на базі міської ветеринарної лікарні, – відзначив керівник Закарпаття Олександр Ледида. Незабаром плануємо запровадити подібні заклади й у кожному районному центрі. На прикладі Ужгорода побачимо результат, і розвиватимемо мережу притулків для тварин в області. Адже проблема безпритульних тварин турбує людей у всіх містах Закарпаття.
Цікавило молодь й питання активного відпочинку – скаржаться, займатись спортом їм ніде. Олександр Ледида зауважив: діє обласна програма розвитку спорту, продовжуватиметься встановлення штучних спортмайданчиків. Також пообіцяв особливу увагу приділити облаштуванню спортивних і тренажерних залів.
Урочисту місію виконав Олександр Ледида у Берегові – вручив Орден Богдана Хмельницького ІІ ступеня 88-річному Олексію Логойді, делегату І з’їзду Народних Комітетів. Навіть сьогодні пан Олексій не полишає справ – консультує земляків в юридичних питаннях. І залишається патріотом Закарпаття.
Свято й у берегівчанки Ірини Култан, – учителька із сорокарічним стажем відзначає сторічний ювілей. Олександр Ледида привіз пані Ірині подарунки та вітання від Президента Віктора Януковича.

Прес-центр ОДА