Закарпаття: У с.Бене на Берегівщині відкрили дитячий будинок сімейного типу — вже 34-й у гірському краї

У середу, 30 березня, в селі Бене, що на Берегівщині, відкрито дитячий будинок сімейного типу. Участь в урочистостях взяли керівник краю Олександр Ледида, голова Берегівської райдержадміністрації Ігор Свищо, начальник служби у справах дітей Світлана Якімеліна, священнослужителі та мешканці села.
Численні гості стали свідками відкриття вже 34-го дитбудинку сімейного типу на Закарпатті. Відзначимо, що область залишається серед лідерів за їхньою кількістю. Зокрема на Берегівщині це вже третій будинок та перший, відкритий у 2011 році. Сім’я Турані, яка виховує двох власних дітей, взяла під батьківську опіку ще п’ятьох вихованців.
–  Дуже велика різниця, коли діти виховуються у державних закладах і, коли вони мають батька, маму, братиків і сестричок. Для майбутнього держави Україна – це зовсім інша перспектива. Молоді сім’ї повинні розраховувати на підтримку обласної та районної влади, – зазначив голова облдержадміністрації Олександр Ледида.
До недавнього часу притулком для цих дітей були інтернат у Берегові та дитбудинок у Батьові. Андрея та Сергій Турані взяли приклад зі своїх знайомих, які стали батьками дев’ятьох дітей.
– Подруга трохи раніше таким самим чином взяла дітей. Це так гарно було – спочатку один, двоє, а згодом вже дев’ятеро гралися на подвір’ї. На той час у нас вже було двоє власних дітей, та старша донька вчиться у ліцеї і живе в гуртожитку, молодша – в школі. Тому незвично тихо стало в оселі. Тепер маємо ще п’ятеро діток, – розповіла новоспечена багатодітна мати.

Прес-центр ОДА