Закарпаття: Прокуратура покарає чопських митників за неналежний огляд вантажів

Прокуратура Закарпатської області виявила порушення на вантажних митних комплексах ТОВ «Термінал Карпати» та ЗАТ «Автопорт-Чоп», технічні характеристики яких не відповідають вимогам законодавства. Це означає, що митний огляд вантажів є суто формальним і передбачає ненадходження до бюджету податків та зборів.Як повідомили у прес-службі прокуратури Закарпатської області, з огляду на виявленні порушення створюються також умови для зловживань з  боку працівників митниці.

Начальник відділу захисту конституційних прав і свобод громадян та інтересів держави Ілля Ільчук зазначив, що на початку 2010 року Кабінет міністрів посилив вимоги щодо вантажного митного комплексу та зобов’язав держмитслужбу протягом 6 місяців привести інфраструктуру та порядок роботи в ній у відповідність. Однак після перевірки на ТОВ «Термінал Карпати» (Берегівський р-н, смт.Батьово) та ЗАТ «Автопорт-Чоп» (Ужгородський р-н, м.Чоп) було виявлено цілий ряд порушень.

Так, комплекси не забезпечені відповідним ліцензійним складом, спеціальними електронними вагами, належним відеоспостереженням, системою електронного обліку перепусток для транспорту і системою зчитування реєстраційних номерних знаків.

Незважаючи на виявлені порушення, вказані суб’єкти господарювання продовжують функціонувати, а це означає, що  залишається формальний підхід до проведення митного огляду вантажів, а отже, ненадходження податків та зборів до бюджету.

У зв’язку із цим прокуратура області скерувала подання начальнику Чопської митниці з вимогою усунути порушення та притягнути винних до відповідальності.

zaxid.net