Закарпаття: В Ужгороді – ямковий ремонт

На вулицях обласного центру лагодять ями, очікуючи траншів на капітальний ремонт доріг.

За новим Податковим кодексом місто вже не отримує так званий транспортний збір – кошти з акцизу на пальне акумулюються в Києві. Відтак місто чекає на надходження “дорожніх” грошей, які спрямують на ремонт доріг.  За ці кошти планується здійснити реконструкцію вулиці Минайської – від в’їзду у місто, а, якщо дозволить фінансування – і продовжити ремонт однієї з найголовніших “артерій” міста аж до площі Петефі.

Міська влада розраховує і на бюджет розвитку – якщо вдасться з аукціонів продати певні об’єкти або землі, то будуть додаткові кошти для реконструкцій, – зазначив міський голова. Віктор Погорєлов повідомив: торік Ужгород отримав від транспортного збору більше 7 мільйонів гривень. “Якщо не могли утримати дороги з такими коштами, то 3 мільйони, про які йдеться зараз, не дадуть нам позитивного результату. І ми все робимо, аби отримати більше коштів для ремонту доріг”, – каже мер.

А тим часом в місті починають ямковий ремонт. Це місто робить за власні кошти, приділяючи першу увагу, зрозуміло дорогам з активним рухом. Вже почали підготовчі роботи (як кажуть комунальники, фрезування покриття), які триватимуть за напрямком Собранецька – Митна – Дружби Народів – Толстого – Петефі. Звісно, ліквідують ями й близь транспортного мосту та власне на ньому. Вулиці Легоцького, Грушевського, 8-го Березня – також передбачені у “маршруті” ремонтників, – повідомили газеті «НЕДІЛЯ» у прес-службі Ужгородської міськради.

Фото С. Гудака

nedilya.at.ua