У Москві люди віддають останню шану актрисі Людмилі Гурченко

Прощання з легендарною акторкою театру і кіно Людмилою Гурченко розпочалося  у Центральному будинку літераторів у Москві.  Труну з тілом актриси встановлено на сцені Великого залу Будинку літераторів. Над ним – кольоровий портрет Гурченко. Також на великому екрані демонструються фрагменти виступів Людмили Марківни.

Для останньої появи актриси на публіці її рідні вибрали білу сукню, яку вишивала бісером сама Людмила Марківна.

Сім’я народної артистки СРСР в останній момент відмінила громадянську панахиду по актрисі. Раніше передбачалося, що панахида, на якій виступлять друзі і колеги актриси, почнеться опівдні.

Відразу після прощання народна артистка СРСР буде похована на Новодівичому кладовищі столиці на акторській алеї – поруч з Тетяною Шмигою, В’ячеславом Тихоновим і Олегом Янковським.

На Великій Нікітській вулиці зібралася низка людей, охочих віддати данину пам’яті великої актрисі. Біля входу в будівлю на Великій Нікітській встановили спеціальні металеві огорожі, щоб організовано пропускати шанувальників актриси. Перекриті вулиці, що примикають до Будинку літераторів. Охочих попрощатися з Людмилою Гурченко – тисячі. Люди принесли з собою величезні букети троянд, гвоздик, хризантем. Серед присутніх досить багато молодих людей.

У суботу, 2 квітня, у московському метрополітені кожні 30 хвилин буде звучати пісня “Команда молодості нашої” у виконанні Гурченко. Також буде транслюватися вірш Миколи Гумільова “Ще не раз ви згадаєте мене” і озвучуватися факти з біографії Гурченко.

Нагадаємо, Людмила Гурченко померла 30 березня в Москві, на 76-му році життя. Причиною смерті ЗМІ називають серцевий напад.

Людмила Гурченко народилася 12 листопада 1935 року в Харкові. У 1958 році закінчила ВДІК. У 1956 році на екрани вийшла музична комедія Ельдара Рязанова Карнавальна ніч, де Гурченко виконала пісню П’ять хвилин, що зробила її знаменитою.

У наступні роки вона стає однією з провідних актрис вітчизняного кінематографа. Серед найбільш відомих робіт Гурченко – ролі у фільмах 20 днів без війни, П’ять вечорів, Улюблена жінка механіка Гаврилова (1982), Вокзал для двох (1983), Кохання і голуби (1984).

У 2000-ті роки з’явилися такі фільми з її участю, як Старі шкапи (2000), Жіноче щастя (2001), Якщо завтра в похід … (2004), Карнавальна ніч-2, або П’ятдесят років по тому (2006). Фільмографія акторки охоплює понад 80 стрічок.

nedilya.at.ua