Закарпаття: На Рахівщині обговорили питання ефективного використання землі

Днями голова Рахівської районної ради Микола Беркела провів засідання Координаційної ради з питань місцевого самоврядування, на якому розглянуто питання про застосування норм земельного законодавства органами місцевого самоврядування.

У засіданні взяли участь заступник голови районної ради Михайло Фірка, депутати райради, селищні та сільські голови, начальник міськрайонного управління Держкомзему в Рахові та Рахівському районі Юрій Дзядіва, – повідомили в прес-службі райради.

Юрій Дзядіва розповів про проблемні питання. Насамперед – це розмежування земель державної та комунальної власності, грошова оцінка земель, розширення меж населених пунктів. Він повідомив, що обласна рада прийняла рішення від 25 лютого 2011 року „Про внесення змін до Регіональнох програми земельної реформи в Закарпатській області на 2006-2012 роки», відповідно до якої складено план – графік проведення оцінки земель та розмежування земель державної та комунальної власності.

Цьогоріч планується здійснення розмежування земель державної та комунальної власності в селищі Ясіня, селах Біла Церква та Лазещина. На засіданні внесено пропозицію включити в план – графік й селище Великий Бичків.

Присутні запропонували начальнику міськрайонного управління Держкомзему в Рахові та Рахівському районі розглянути можливість внесення на розгляд сесії районної ради питання про розширення меж населених пунктів та розмежування земель державної та комунальної власності.

Прес-служба облради