Ужгород: Слов’янську набережну в місті готують до перетворення на сакурову алею

З півтисячі ужгородців вийшли сьогодні, у п’ятницю, 8 квітня, на Слов’янську набережну для великого прибирання. Працівники комунальних служб, міського управління, школярі і студенти, волонтери приводять до ладу відтинок набережної від транспортного мосту і до Боздоського парку.

Вирізування чагарників й обрізування дерев на цій ділянці вздовж Ужа, власне, вже тривало силами міських комунальників (зусиль, до речі, знадобилося багато, адже ця робота не виконувалася роками). Відтак у розчищених заростях відкрилися купи непотребу, що накопичився там за тривалий час. Й разом, громадою, із активною допомогою організаторів й учасників акції “Чисте Місто”, визбирують сміття, а також прибирають гілляччя і листя.

Прибираючи набережну, її водночас готують до висадки найдовшої сакурової алеї у Європі – більше ста саджанців японської вишні посадити в Ужгороді цієї суботи ініціював Міністр з питань надзвичайних ситуацій Віктор Балога. Міський голова Віктор Погорєлов регулярно інспектує прибирання набережних – Київської та Слов’янської –  та підготовку місць до висадження дерев (до вечора п’ятниці ця робота має бути завершена) а також приведення до ладу Боздоського парку. Адже саме в цей час міські служби відновлюють й площу імені Євгена Томенчука.

Не всі ужгородці й пригадують, що ще 5 років тому на початку Боздоського парку з боку Слов’янської набережної була облаштована територія, яку відтак перетворили на смітник. Тепер же там працює техніка, і вже незабаром знову будуть клумби і лавиці. Загалом в Ужгороді триває місячник благоустрою, під час якого головна увага, зокрема, й зеленим зонам міста, – повідомили газеті «НЕДІЛЯ» в  прес-служба Ужгородської міської ради.

nedilya.at.ua