Закарпаття: Завтра Віктор Балога і посол Японії Тадаші Ідзава саджатимуть японські сакури

У суботу, 9 травня, міністр надзвичайних ситуацій України та посол Японії в Україні висадять алеї сакур на Закарпатті. У містах Ужгороді та Мукачево будуть висаджені алеї сакур на знак підтримки народу Японії в подоланні наслідків природної і техногенної катастроф. Ініціював цю благочинну акцію міністр надзвичайних ситуацій Віктор Балога.

Разом із урядовцем на його запрошення сакури саджатиме Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні пан Тадаші Ідзава. В акції також візьмуть участь представники місцевої влади, громадські діячі краю.

«Висадка сакур – відомого на весь світ і дуже шанованого символу Японії – є свідченням нашого єднання з японським народом. У ці дні ми схиляємо голови перед жертвами стихії і вклоняємося мужності тих, хто долає її руйнівні наслідки. Сакури закарбують у нашій пам’яті трагічні події в Японії як взірець сили людського духу і нездоланності життя», – сказав В.Балога.

Заходи розпочнуться: в Ужгороді о 9.30 на Слов’янській набережній, від готелю “Ужгород” до Боздошського парку. В Мукачево о 12.00 біля Мукачівського гуманітарно-педагогічного коледжу (вул. Яна Коменського, 59).

zakarpatpost.net