Закарпатські правоохоронці запозичать німецький досвід для забезпечення порядку під час Євро-2012

У Закарпатській ОДА під головуванням заступника голови облдержадміністрації Івана Качура відбулося засідання Регіонального міжвідомчого координаційного штабу з питань безпеки та правопорядку під час  підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу.
Як зазначили учасники засідання, до старту Євро-2012 в Україні та Польщі залишилося трохи більше року. У країні триває активна підготовка до прийому футбольних вболівальників. Закарпаття межує з чотирма країнами Європи, тому, очікується, що певна кількість вболівальників – хоча й транзитом, але побуває саме у Закарпатській області.

Перед місцевими правоохоронцями, поставлене завдання забезпечити громадський порядок, створити позитивну атмосферу для фанів. Для цього закарпатські правоохоронці запозичать досвід охорони правопорядку у німецьких колег, які працювали під час футбольного мундіалю у 2006 році. Міліціонери з особливою увагою слідкуватимуть за вболівальниками, які раніше вже порушували порядок під час матчів. Кожну офіційну групу іноземних фанатів супроводжуватимуть від 14 до 21 поліцейських із Європи.

В області також визначено кілька об’єктів, в які розселятимуть гостей чемпіонату та буде організовано 3 фан-зони в Ужгороді та Мукачеві, де вболівальники зможуть спостерігати за перебігом матчів, повідомили кореспондентові УКРІНФОРМу у прес-центрі ОДА.

zakarpatpost.net