Закарпаття: Автобус з футбольними “фанами” зіткнувся з двома легковиками на Воловеччині

В такий спосіб на Воловеччині проходили оперативно-тактичні навчання з ліквідації наслідків катастрофічної дорожньо-транспортної пригоди у рамках проведення Євро-2012, в яких взяли участь працівники обласних управлінь МВС, МНС та охорони здоров’я Закарпатської облдержадміністрації. Керував навчаннями заступник начальника УМВС України в Закарпатській області полковник міліції Василь Буковчаник. По закінченні навчань  він повідомив журналістам, що подібні навчання проводитимуться і надалі.

Ця надзвичайна пригода трапилася недавньої обідньої пори на 708-му кілометрі автодороги Київ – Ужгород поблизу села Біласовиця Воловецького району. Пасажирський автобус, який перевозив 20 уболівальників на футбольний матч у Львів, зіткнувся на швидкості відразу з двома легковиками. Лобовий удар спершу прийшовся на іномарку “Фольксваген”,  потім автобус відкинуло на старенькі “Жигулі”. У першому автомобілі внаслідок зіткнення з масивним автобусом загинуло двоє людей: водій та пасажир. Ще 10 потерпілих отримали численні травми та опіки різного ступеня важкості. Зокрема, кілька осіб перебувало у важкому стані й потребували негайної госпіталізації. В одного потерпілого виявили численні опіки тіла, закриту черепно-мозкову травму та пошкодження внутрішніх органів. Найближчий лікувальний заклад знаходився на значній відстані від місця аварії…

Тривожне повідомлення про автопригоду з людськими жертвами поблизу Біласовиці надійшло в чергову частину Воловецького райвідділу міліції. На місце пригоди негайно виїхала слідчо-оперативна група. Прибули туди також лікарі швидкої допомоги, працівники МНС, зокрема пожежні наряди з Воловця, Сваляви та Нижніх Воріт.

Зважаючи на вкрай важкий стан окремих потерпілих і віддаленість від місця пригоди найближчого лікувального закладу, було прийнято рішення евакуювати травмованих людей не машинами “швидкої”, а вертольотом МІ-8 спеціального авіаційного загону оперативно-рятувальної служби. При  цьому  одного потерпілого довелося в буквальному розумінні вирізати з понівеченого автомобіля. Вертоліт доставив потерпілих в обласну клінічну лікарню Ужгорода.

Доки пожежу від загорання автомобілів гасили працівники МНС, охорону місця пригоди здійснювали працівники міліції, котрі обмежили рух автотранспорту. Про НП на Воловеччині було терміново повідомлено керівництво області, обласних управлінь міліції та МНС.

На щастя, цього разу все минулося. В описаний вище спосіб на Воловеччині проходили оперативно-тактичні навчання з ліквідації наслідків катастрофічної дорожньо-транспортної пригоди у рамках проведення Євро-2012, в яких взяли участь працівники обласних управлінь МВС, МНС та охорони здоров’я Закарпатської облдержадміністрації. Керував навчаннями заступник начальника УМВС України в Закарпатській області полковник міліції Василь Буковчаник. По закінченні навчань  він повідомив журналістам, що подібні навчання проводитимуться і надалі. Їх результати уважно вивчатимуться та аналізуватимуться. Важливо зробити правильні висновки, аби виправити деякі помилки. Уболівальники, які їхатимуть на матчі Євро-2012,  повинні бути спокійними за свою безпеку. Загалом же полковник Буковчаник  відзначив злагоджену роботу правоохоронців, рятувальників  та медиків області.  

Усі уявні потерпілі залишились живими та здоровими, хіба що трохи дісталося старенькому автотранспорту… Але дай Бог, аби такі події ніколи насправді не ставалися на Закарпатті і в цілому по Україні!

zak-umvs.gov.ua