Закарпаття: Ужгородська міськрада вже працює за постійним регламентом

Депутати виділили гроші малозабезпеченим й затвердили систему оптимізації теплопостачання.

На порядку денному чергової сесії Ужгородської міськради, котра відбулася 8 квітня, було три десятки питань. Голосували депутати вже за допомоги електронної системи “Віче”. Затвердили звіт про виконання бюджету, зміни до програми соціально-економічного розвитку, рішення про регулювання земельних відносин, виділили додаткові кошти на надання матеріальної допомоги малозабезпеченим та вирішили низку інших робочих питань.

Серед найважливіших, затверджених сесією, – рішення про оптимізацію системи теплопостачання в Ужгороді, котре передбачає відмову від великих витратних котелень на користь автономних систем.

Також депутати погодили дозвіл на збір матеріалів погодження місця розташування на зведення двох ГЕС в межах міста. Так, цей крок означає старт роботи з вивчення умов, аби відтак почати проектування міських ГЕС, котрі мають увійти в загальну систему, передбачену Програмою комплексного використання водних ресурсів, затверджену облрадою. Цікавий стратегічний задум із розміщення двох гідроелектростанцій потужністю близько 5 мегават передбачає не тільки отримання електроенергії, але й збільшення рівня води в Ужі в центрі й перетворення річки на справжню окрасу міста з перспективою організації зон відпочинку на воді, водночас не буде затоплення і здійснюватиметься комплексний протипаводковий захист.

Відтак, затвердивши певні рішення стосовно комунального майна і комунальних підприємств, депутати обговорили деталі Регламенту Ужгородської міської ради, проект рішення про який був винесений на сесію. Внісши певні зміни і доповнення, його затвердили. Відтак йшлося про депутатські запити (вони стосувалися освітлення вулиць, механізму організації руху важковагового транспорту в місті тощо) – їх передали для реагування відповідним міським службам.

Наприкінці пленарного засідання усіх депутатів міський голова Віктор Погорєлов запросив на суботню акцію – висадку найдовшої в Європі сакурової алеї, котра простягнеться Київською та Слов’янською набережною, – повідомили Інтернет-виданню zakarpatpost.net  у прес-службі Ужгородської міської ради.

zakarpatpost.net