Качинський відмовився поминати брата з владою, яка “плазує перед Москвою”

В офіційних церемоніях поминання жертв Смоленської авіакатастрофи відмовився брати участь близнюк покійного президента – Ярослав Качинський, а також його однодумці, які планують організацію антиурядової демонстрації.

Як повідомляє ВВС, Качинський звинувачує уряд у плазуванні перед Москвою і покладає відповідальність за трагедію на керівництво Росії.

Він стверджує, що вина Москви полягає в тому, що вона не закрила аеропорт, де намагався приземлитися літак польського президента, хоча був густий туман.

Як повідомлялося, напередодні увечері біля будівлі російського посольства в столиці Польщі пройшла акція протесту проти фальсифікації Росією результатів розслідування авіакатастрофи під Смоленськом. Багато хто з присутніх були прихильниками опозиційної партії Ярослава Качиньського “Право і справедливість”.

У Польщі пам’ятні заходи, присвячені річниці авіакатастрофи, почалися богослужінням в 7 ранку в аеропорту Окенче, з якого злітав президентський Ту-154 рік тому.

Нагадаємо, 10 квітня минає рік з дня страшної авіакатастрофи під Смоленськом, яка забрала життя 96 польських високо посадовців, серед яких був і президент Лех Качинський із дружиною Марією.

tsn.ua