Депутати Ужгородської міськради підтримали запити фракції «Батьківщина» щодо водопостачання та оплати за паркування

На сесії Ужгородської міськради, яка відбулася у п‘ятницю, 8 квітня, депутати фракції «Батьківщина» подали кілька депутатських запитів до мера міста В. Погорєлова, які стосуються важливих питань життєдіяльності міста.

Зокрема в запиті щодо проблем з водопостачанням, який був підтриманий більшістю і скерований мером до керівництва «Водоканалу», зазначено:

«Протягом останніх двох тижнів у м. Ужгороді фактично скорочено часові інтервали подачі холодної води (щонайменше на 3 години), у той же час вартість оплати збільшено до 6,51 грн., що є одним з найвищих показників в Україні.

Зважаючи на вищенаведене прошу Вас надати наступну інформацію :

  1. 1.                       Калькуляція чинних тарифів на водопостачання.
  2. 2.                       Пояснення причин скорочення графіків  подачі холодної води з березня 2011 р.
  3. 3.                       Пояснення причин відсутності цілодобового водопостачання, календарні плани щодо впровадження цілодобового водопостачання.
  4. Пояснення причин не дотримання водоканалом санітарно-гігієнічних норм».

Більшість депутатського корпусу підтримала також запит депутатів від «Батьківщини», що стосується організації та плати за паркування в місті.

Текст запиту подаємо:

 «Виконавчим комітетом Ужгородської міської ради ухвалено рішення № 38 від 01.02.2011 р. «Про організацію паркування транспортних засобів на території міста Ужгорода». Діюча схема організації платного паркування є непрозорою, викликає серйозні підозри щодо її ефективності при наповненні місцевого бюджету.

Зважаючи на вищенаведене прошу Вас надати відповіді на наступні питання :

  1. 1.              Термін, в який місця для організації паркування, будуть приведені до вимог Постанови КМУ про затвердження правил паркування транспортних засобів №1342 від 03.12.2009 р.
  2. 2.              Яким документом затверджено розмір плати за паркування транспортного засобу у сумі 2 грн. за годину? Також прошу надати калькуляцію-обгрунтування розміру плати за паркування?
  3. 3.              Яким  рішенням Ужгородської міської ради КП «Уж-енергія» було уповноважене здійснювати діяльність з організації паркування транспортних засобів згідно ст. 266.1.1 Податкового кодексу ?
  4. 4.              Яким рішенням Ужгородської міської ради був визначний перелік спеціальних  земельних ділянок,  відведених для організації та провадження діяльності із  забезпечення паркування  транспортних  засобів згідно ст. 266.1.2 Податкового кодексу ?
  5. 5.              Яким рішенням Ужгородської міської ради був визначений розмір збору за місця для паркування транспортних засобів і в якому обсязі ?
  6. 6.              Який обсяг збору за місця для паркування транспортних засобів був фактично перерахований до місцевого бюджету КП «Уж-енергія» за І квартал 2011 року?
  7. 7.              Яка штатна чисельність працівників КП «Уж-енергія» станом на 01.02.2011 р, 01.03.2011 р. та 01.04.2011 р., у т.ч. окремо штатна чисельність працівників, що здійснюють збір коштів за паркування транспортних засобів? Також прошу надати інформацію про загальний фонд оплати праці працівників КП «Уж-енергія», у т.ч. працівників, що здійснюють збір коштів за паркування транспортних засобів у І кварталі 2011 р. з помісячною розбивкою.
  8. 8.              Який кошторис витрат КП «Уж-енергія» у першому кварталі 2011 р. ?
  9. 9.              Яка кількість реєстраторів касових операцій використовувалась працівників КП «Уж-енергія» станом на 01.02.2011 р, 01.03.2011 р. та 01.04.2011 р.?»

Третій запит, підтриманий більшістю депутатів, стосується обмеження руху містом важких вантажівок.

Текст запиту:

«В Ужгороді як і в багатьох містах України важливою проблемою є незадовільний стан доріг та вулиць. Однією з причин виникнення цієї проблеми є рух транспортних засобів вантажопідйомністю понад 4.5 т., які руйнують дорожнє покриття та часто залишають за собою сміття, особливо ті, що перевозять будматеріали.

 Враховуючи стан доріг та вулиць міста, прошу надати відповіді на наступні запитання :

  1. 1.                       Чи обмежується рух вантажних транспортних засобів в м. Ужгороді?
  2. 2.                       Якщо обмеження діють, яким чином надаються дозволи на рух транспортних засобів вантажопідйомністю понад 4.5 т в м. Ужгороді?
  3. 3.                       Чи діє плата за дозвіл на в’їзд транспортних засобів вантажопідйомністю понад 4.5 т в м. Ужгороді? Який її розмір та порядок встановлення?

     Також пропоную розглянути механізми обмеження руху транспортних засобів вантажопідйомністю понад 4.5 т в м. Ужгороді, введення плати та цільове використання отриманих коштів для ремонту покриття вулиць».

Всі запити підписав голова фракції Василь Гнатків та депутати фракції.

До слова, як відомо, на попередній сесії більшість депутатів підтримала запит депутата від фракції «Батьківщина» Івана Колодія до прокурора міста щодо перевірки законності проведення тендеру на закупівлю хлібо-булочних виробів для навчальних закладів Ужгорода. Як відомо зі ЗМІ, прокуратура в ході перевірки визнала тендер незаконним та направила до суду матеріали на його скасування. Однак, на сесії депутат І. Колодій повідомив, що й досі не отримав з прокуратури письмової відповіді на свій запит. Присутній на сесії прокурора міста Іван Штефанюк пообіцяв розібратися.

Прес-служба Закарпатської обласної організації партії «ВО «Батьківщина»