Закарпаття: Афера з тисячами гумових присосок на кордоні

Нещодавно чопські митники виявили аферу незаконного ввезення на територію України вантажу з фіктивними документами, загальна вартість якого понад півмільйона гривень.

56-річний водій, прибувши у пункт пропуску «Тиса», що на українсько-угорському кордоні, подав до митного оформлення документи на переміщуваний вантаж. Згідно них на адресу однієї із київських фірм товар “фурнітура з недорогоцінних металів та вішалки”, загальною вартістю понад   13 тисяч доларів США. Відправником товару значилася одна з гонг-конгських фірм, а виробником – Китай.

Проте, під час здійснення митного контролю інспектори виявили, що на упаковках вантажу наявні італійські торгові етикетки із зазначенням реквізитів фірм-виробників. Крім цього, у кабіні вантажівки, серед інших документів, було виявлено заявку щодо завантаження товару за адресою вказаних італійських фірм. А це могло свідчити про пряму поставку товарів від фірми виробника.

Перевіривши увесь вантаж, митники з’ясували, що поряд з фурнітурою у напівпричепі знаходиться інший товар – 30 тисяч гумових присосок, заявлених у документах під іншим кодом, повідомили Інтернет-виданню zakarpatpost.net  в прес-службі Чопської митниці.

Тож, з метою перевірки правомірності переміщення на митну територію України вищезазначеного вантажу, Чопська митниця направила відповідні запити до італійських фірм. Відтак, отримані офіційні відповіді свідчили, що  загальна вартість вантажу «фурнітура та вішалки» складає понад 530 тисяч гривень, що в 4 рази перевищує заявлену.

За фактом представлення до митного оформлення документів, що містили неправдиві дані, згідно положень статті 352 Митного кодексу, запроваджено адміністративну справу, а товар – вилучено і тепер він зберігатиметься на складі митниці до рішення суду.

zakarpatpost.net