Закарпаття: В Ужгородській українській богословській академії відбувся чернечий постриг

9 квітня з благословення Блаженнійшого Володимира, Митрополита Київського і всієї України, Предстоятеля Української Православної Церкви, в академічному храмі імені святих Кирила і Мефодія відбувся чернечий постриг студента VI курсу читця Ігоря Богдана в ченці, який звершив ректор Ужгородської української богословської академії імені святих Кирила і Мефодія та Карпатського університету імені Августина Волошина професор, архімандрит Віктор (Бедь), з нареченням імені Ігор на честь преподобного князя Чернігівського Ігоря. При проведенні чернечого постригу співслужили Високопреосвященнійший Георгій, архієпископ Михаловський і Кошицький Православної Церкви Чеських Земель і Словаччини, проректор з богословсько-церковних відносин професор, архімандрит Василій (Садварі) та проректор з богословської науково-дослідної роботи доцент, ігумен Арсеній (Бочкарь).

Під час чернечого постригу в академічному храмі також знаходились помічник ректора з богослужбової практики та інспекторської служби, благочинний академічного храму протоієрей Євгеній Шелевій, старший викладач  протоієрей Володимир Лушпин, керівник прес-служби УУБА-КаУ ієрей Ігор Ковальчук, диякони академічного храму о. Іван Ковач, о. Василій Лембей, о. Ярослав Шелельо, представники професорсько-викладацького складу та студенти, повідомили Інтернет-виданню zakarpatpost.net  в прес-службі УУБА.

У цей же день після Всенощного Богослужіння (до проведення чернечого постригу) Високопреосвященнійший Владика Георгій провів постриг студента  академії та університету  Петра Ляха в читці та іподиякони  для подальшої богослужбової практики в клірі Михаловсько-Кошицької єпархії (Словаччина).

zakarpatpost.net