Закарпаття: Мукачівські хлопчики “мажори” торгували первитином

У Мукачеві працівники сектору боротьби з незаконним обігом наркотиків міського відділу міліції затримали трьох місцевих наркоторговців. Василь, Денис та Антон налагодили «легкий» бізнес – приторговували відомим у молодіжних колах наркотиком  первитином. У поле зору міліції вони потрапили давно, але брати їх вирішили на гарячому, під час проведення оборудки. Як не дивно, усі троє наркоділків – із забезпечених сімей. Скоріш за все, молодим людям просто не хотілося працювати, а мати дармові гроші кортіло. 

За словами начальника сектору БНОН Мукачівського міськвідділу УМВС Сергія Міклоша, хлопці діяли за принципом ланцюгової реакції. Наприклад, Василь купив 1,5 грама первитину в Антона за одну ціну – 1200 гривень, перепродав Денису за 1400 гривень, а той у свою чергу вже збував клієнту за 1600 гривень. У такий спосіб хлопцям вдавалося заробляти чималі гроші і ніде не працювати.

Пізніше з’ясувалося, що Денис і Василь виконували здебільшого роль продавців, а головним постачальником наркотичного препарату був Антон. На своє виправдання чоловік пояснив, що у нього сім’я: дружина і двоє неповнолітніх дітей, тож вирішив поліпшити у такий незаконний спосіб своє матеріальне становище. До речі, Антон серед затриманої трійці – найстарший і найдосвідченіший. Він неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності. Дивує, як влилися у цей «бізнес» його напарники. У Дениса мати приватний підприємець, хлопець не мав би відчувати нестачу у грошах. А Василь п’ять років тому закінчив один із найпрестижніших вузів краю і має диплом юриста…

Тепер наркоділкам доведеться відповідати за свої вчинки відповідно до ст.307 ч. 2 КК України, яка передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

Наталія МАШІКО,Мукачівський МВ УМВС України в Закарпатській області

zakarpatpost.net