Закарпаття: В Іршавському районі злодій здав на металобрухт чавунний котел

Цього року в Іршавському районі Закарпаття зареєстровано рекордну кількість крадіжок металевих виробів. Міліціонери пов’язують цей «бум»  з подорожчанням металу на пунктах прийому брухту. Зловмисники крадуть все, що тільки можна: знімають огорожі, ворота, цуплять металеві труби, листи, побутовий інвентар.

Нещодавно до співробітників карного розшуку Іршавського РВ УМВС звернувся місцевий приватний підприємець, в якого хтось поцупив дві латунні труби завдовжки шість метрів. Цей факт належно задокументували і розпочали пошуки ймовірних крадіїв.

Невдовзі правоохоронці вийшли на зловмисника, місцевого жителя, і затримали його. Злодій зізнався, що тривалий час не може знайти роботу, а жити потрібно за щось, тому й вирішив шукати металеві конструкції та здавати їх на брухт. Але дармовий метал просто так на дорозі не валяється, тож «металошукач» проникнув уночі на  територію приватного підприємства, де викрав латунні труби. Поцуплене переховував удома.

Незважаючи на те, що власник виявив крадіжку лише через два тижні, зловмисник до того часу ще не встиг збути поцуплене. Згадані труби вилучили. Пізніше чоловік зізнався, що на його совісті ще одна крадіжка — чавунного котла. Але цього разу він встиг здати котел по частинах на металобрухт за 200 гривень. До речі, самі власники котла навіть не зауважили його зникнення.

Коли співробітники міліції завітали до них, ті не приховували свого здивування, адже у правоохоронні органи не зверталися. До речі, вартість цього металевого виробу майже у 30 разів вища, ніж ціна, за яку зловмисник продав його у пункт здачі металобрухту.

Віта ГОРЗОВ, Іршавський РВ УМВС України в Закарпатській області