Закарпаття: З підприємствами області знайомилася делегація з Угорщини

У понеділок перший заступник керівника краю Іван Бушко зустрівся з представниками Міністерства аграрної промисловості Угорської Республіки, Міністерства аграрної політики України, угорськими виноробами, підприємцями та науковцями. Головною темою зустрічі стали питання інвестування у тваринництво, виноградарство та виноробство Закарпаття.
Під час зустрічі члени угорської делегації були ознайомлені з промисловим потенціалом підприємств Ужгородщини та Берегівщини, повідомили Інтернет-виданню zakarpatpost.net  у прес-центрі ОДА.

Інвесторів насамперед зацікавило підприємство «Леанка», що у Середньому. Там вони відвідали винні підвали, обстежили стан виноградників та сільськогосподарських угідь. Також, у рамках свого візиту, делегація відвідала виноробний завод «Котнар». На підприємстві гостям розповіли про технологією виробництва вина. Беручи до уваги те, що він побудований поблизу виноградників, збір і переробка винограду тут відбувається майже одночасно, що дозволяє значно покращити смакові якості напою.

Центром уваги для угорських тваринників також стали угіддя «Чорний Мочар». За словами спеціалістів – тут створено оптимальні умови для розведення корів породи Велика сіра. Цих тварин нині активно розводять в сусідній Угорщині. В перспективі Чорний Мочар може стати домівкою для кількох сотень тварин з сусідньої країни.

Не секрет, що нині чимало агропромислових та сільськогосподарських підприємств (радгосп-заводів) області не здатні самотужки впоратися з фінансовими труднощами, а це призводить до соціально-економічного стримування розвитку галузей тваринництва та виноградарства. Тому залучення угорських інвестицій стане запорукою розвитку цих галузей в краї. Особливо це актуально на фоні поглиблення продовольчої кризи в цілому світі.

– Ми високо оцінюємо зацікавлення наших угорських колег підприємствами області, тому будемо й надалі сприяти двосторонній співпраці, яка, впевнений, піде на користь обом країнам, – підкреслив перший заступник голови ОДА Іван Бушко.

zakarpatpost.net