Губернатор Закарпаття цікавився роботою станції, яка займається переробкою шкідливих газів зі сміттєзвалищ

Очільник Закарпаття Олександр Ледида ознайомився з роботою станції дегазації та рекультивації сміттєзвалища поблизу Львова.Принцип роботи цієї установки – збирання шкідливих газів, які утворюються під час утилізації сміття, та безпечна їх переробка.

Завдяки системі газовивідних свердловин, розповідає, директор фірми «ГАФСА», яка, власне, й займається цією справою, Ярослав Кухар – рівень небезпечних викидів у повітря не перевищує норм Кіотського протоколу.

– Таким чином, досягаємо екологічного ефекту – небезпечні викиди не потрапляють в атмосферу, відповідно – не шкодять здоров’ю людей та не забруднюють навколишнього середовища. До того ж, при спалюванні газу ще й отримуємо енергію. Один такий мотор виробляє до 75 кіловатт електоренергії за годину.

Такі екологічно безпечні та енергетично вигідні технології вже оцінили в Криму – станції дегазації полігонів твердих побутових відходів успішно працюють, до прикладу, в Ялті та Алушті, повідомили Інтернет-виданню zakarpatpost.net у прес-центрі ОДА. На черзі, сподівається Олександр Ледида, і Закарпаття:

–  Безумовно, проблему з перевантаженими сміттєзвалищами в області треба вирішувати якнайшвидше. Приклад львів’ян для нас дуже корисний – бачимо, як за відсутності сміттєпереробного заводу, можна мінімізувати шкідливі викиди в атмосферу. Тож неодмінно розглянемо варіант співпраці з цією компанією, – наголосив голова Закарпатської облдержадміністрації Олександр Ледида.

zakarpatpost.net