Закарпаття: Мер Ужгорода Віктор Погорєлов прокоментував знищення дерев у сквері міста

Як уже повідомляли ЗМІ, у вівторок, 12 квітня, на площі Богдана Хмельницького, представники молодіжних громадських організацій висадили більше 20 дерев, переважно сакур. Утім, дерева були поламані чи вирвані із землі.

Ужгородський міський голова Віктор Погорєлов прокоментував прикрий інцидент. “Коментувати дуже тяжко, адже доводиться констатувати, що в нашому місті є вандали. Чи це ужгородці, а чи приїжджі – вочевидь, мають з’ясувати правохоронні органи…

Раніше ми були свідками поодиноких випадків – хтось поцупив саджанець, хтось пошкодив дерево при будівництві. Але на такі дії, як на площі Хмельницького, здатні лише цинічні люди. Якщо щось не подобалося – можна ж було прийти і заявити про це, коли молодь висаджувала дерева, протестуючи такою акцією проти забудови скверу, землю під яким віддали в оренду без урахування думки громади…

Маю зазначити: сьогодні провадиться величезна робота з прибирання міста, йде обрізка насаджень і – висаджування нових дерев… І дуже прикро, що, коли одні люди саджають дерева, знаходяться злодії, які їх крадуть і ламають. Я вже дав завдання начальнику міського відділу міліції уважно розібратися з цим випадком і покарати винних.

Справа навіть не у фінансових збитках, річ у ставленні до міста! Переконаний, що громадськість зробить свою оцінку діям злодіїв. І закликаю всіх ужгородців, якщо вони будуть свідками крадіжок саджанців і вандалізму, сигналізувати про це – чи до міліції, чи до “гарячої лінії” міськвиконкому за телефоном 15-67″, – зазначив міський голова.

Нагадаємо: у 2004-му році у сквері на Хмельницького була закладена “Алея міст-побратимів”, 17 дерев якої до Дня міста висаджували мери міст-побратимів Ужгорода з усього світу, а відтак, за два роки, вона була знищена. Як припускає міський голова, нинішній вандалізм, можливо, справа рук тих самих людей. Віктор Погорєлов наголосив, що особисто звернеться з приводу теперішнього інциденту до Генерального прокурора.

Також зазначимо: вже через день після висадки найдовшої в Європі сакурової алеї на Слов’янській набережній вкрали одне деревце, кілька дерев ще раніше постраждали на Православній набережній. Водночас, каже Віктор Погорєлов, у міської влади не опускаються руки й висаджування дерев та інші дії з благоустрою міста активно тривають.

“Ми робитимемо все можливе, аби наше місто розквітало і ставало кращим!”, – цитує міського голову його прес-секретар Алла Хаятова.

zakarpatpost.net