Закарпаття: Тиждень дитячої книги пройшов на Міжгірщині

За ініціативи класовода 1-3 класів Ганни Дочинець, сільського бібліотекаря Марії Беци та бібліотекаря школи Оксани Костюк у Розтоківській ЗОШ І-ІІ ступенів пройшов Тиждень дитячої книги, протягом якого було проведено ряд цікавих заходів.
З рейду-огляду “Стан збереження шкільних підручників та книг” Оксана Іванівна провела бесіди з учнями про важливість бережливого ставлення до підручників, а конкурс “Творимо книги своїми руками” показав творчі здібності не тільки молодших школярів, а й старшокласників. Під керівництвом Ганни Миколаївни діти представили на розгляд журі справжні витвори мистецтва — чудові книжечки, зроблені своїми руками та оздоблені аплікаціями і малюнками, навіть з авторськими віршами.

Ганна Миколаївна та Марія Юріївна у позакласному заході “Книга — ключ до науки і знань” розповіли початківцям про роль книги в житті людини. “Книга” (Іванна Шкирта) загадувала дітям загадки, а ті в свою чергу пообіцяли, що будуть бережливо ставитися до найціннішого джерела знань. А малі “Букваночки” (учениці 1-го класу) подарували кожному школярику закладки до книг. Оригінальну сценку “Як книжка втекла від хлопчика”, майстерно розіграли Ангеліна Дочинець, яка виконувала роль порваної книжечки, та Олександр Мельничок — роль неслухняного хлопчика.

За підбиття підсумків грамотами та дипломами було нагороджено ряд учнів школи. Зокрема, переможцями конкурсу “Найкращий читач року”, який провела бібліотекар села Марія Беца, стали Сабіна Кривка, Віолета Чічур, Ангеліна та Уляна Дочинці, Катерина Гриб, Валентина Мельничок, Олександра Фулим та найменша учасниця — Валерія Мельник. За найкраще виготовлену книгу призові місця, а також солодощі та подарунки отримали Мирослава Джахман, Ангеліна та Уляна Дочинці (перше місце), Іванна Мельничок, Світлана Фулим, Валерія Мельник, Іванна Шкирта (друге місце), Віолета Чічур, Людмила Саська, Катерина Гриб (третє місце). Всіх інших учасників цього конкурсу нагородили заохочувальними призами.

У сільській бібліотеці також була оформлена книжкова виставка “Я пізнаю світ”.

Інна ФУЛИМ,
учениця 9 класу Розтоківської ЗОШ І-ІІ ст.
“Верховина” для mizgir.com.ua