Закарпаття: Виїзна колегія обласного управління охорони здоров’я обговорила шляхи оптимізації та організації якісної медичної допомоги

У Великоберезнянському районі відбулась перша із запланованих виїздних колегій управління охорони здоров’я Закрапатської ОДА, яка проводилась спільно з місцевою районною адміністрацією.

Головні лікарі обласних медичних закладів, начальники відділів охорони здоров’я області на чолі  начальником управління охорони здоров’я Закарпатської ОДА Романом Шніцером, головним державним санітарним лікарем Закарпатської області Володимиром Марковичом та головою Великоберезнянської РДА Романом Рогачем детально проаналізували стан надання медичної допомоги населенню району і визначили основні напрямки покращення діяльності медичних працівників Великоберезнянщини.

Увага саме до цього гірського району обумовлена тим, що останніми роками Великоберезнянщина залишалась одним із проблемних регіонів як в соціально-економічній сфері, так  і в галузі медицини. Разом з тим, молода команда управлінців на чолі з головою РДА Романом Рогачом вже за перші три місяці зробила потужні енергійні кроки у покращенні медичного обслуговування населення. Так, на сьогодні це чи не єдиний регіон області, де питання забезпечення пальним автомобілів “швидкої допомоги” вирішено. На черзі – відкриття відділення “швидкої допомоги” на  базі амбулаторії с. Кострино.

І хоча, за словами Романа Шніцера, вагомі позитивні зміни у медицині району відчутні вже сьогодні, проте, на колегії головна увага була сконцентрована саме на проблемних питаннях, зокрема, на обговоренні шляхів оптимізації та організації надання якісної медичної допомоги.

“Не потрібно влаштовувати мітинги і казати, що в нас все добре, якщо є проблеми, які потрібно висвітлювати і спільно вирішувати. Ми повинні виявляти недоліки і тенденції, які на сьогодні складаються у галузі і проводити випереджувальні кроки з тим, щоб уникнути негативних моментів” – підсумував очільник медиків краю.

Прес-центр УОЗ у Закарпатській області