Закарпаття: На Іршавщині сільські ради перетворилися …на смітники!

Якщо ще центральні дороги в Іршавському районі дороги не хибують аж такими явними стихійними смітниками, то наші манівці — дороги між віддаленими селами — місцями потопають у смітті.
Може хто не вірить?  Проїдьтеся шляхом  із Броду  до Чорного Потоку, а відтак – на Загаття. Наша група пройшла цим маршрутом і практично на території кожної із цих сільських рад виявила  масові смітники.

При цьому  тільки на трасі між Підгірним і  Крайньою  Мартинкою застали групу  із восьми чоловік які займалися  прибиранням узбіччя : частина з них – безробітні, інші – залучені  сільським головою Є.І.Манайлом добровольці.

Проїхавши Локтянські  Млаки і по-справжньому намилувавшись красивими, приємними  краєвидами були вкрай прикро вражені  неприємною картиною, що відкрилася перед нами, а відтак  і перед кожним подорожнім  неподалік урочища Кривий міст, де стихійному  смітникові між дорогою і річкою Іршавкою вже не один рік. Тут ми застали своєрідних  «старателів» за металобрухтом – ромів аж із Нового Села  з сусіднього Берегівського району.

altНе менш неприваблива картина і при в’їзді в Загаття зі сторони вулиці Колоднянської – перед мостом біля колишнього колгоспного овочесховища.

Громади цих сіл різні за менталітетом, статками, навіть за прихильністю в більшості своїй до різних політичних сил, але ніхто й ніколи  не зможе автора цих рядків переконати в тому, що  цим жителям подобається жити «в лайні».  Справа за місцевою владою, за вмінням обраних лідерів переконати своїх земляків у необхідності збереження довкілля, як основної передумови залучення інвестицій у туристичний бізнес і, врешті-решт, нам і нашим дітям тут жити.

Іршавська райдержадміністрація