Закарпаття: На Міжгірщині водіям порядок до душі!

Міжгірський РСТК ТСОУ (ДТСААФ) понад п’ятитисячний загал водіїв Міжгірщини по праву називає своєрідним університетом з підготовки водіїв різних категорій, висококласних спеціалістів. А з приходом до його керма директора Миколи Михайловича Янчика, тут прямо на очах відбулись кардинальні зміни на краще: поліпшилась матеріально-технічна база навчального закладу, класні приміщення і кабінети обладнані новітнім устаткуванням і навчальними приладами, а навколишню територію поступово перетворили у міні-зоодендропарк.

Бо ж випускники райцентрівської “автоакадемії” знають Миколу Янчика, як щирого шанувальника багатств флори і фауни смерекового краю. Ось і напередодні Дня довкілля на території райСТК штатними працівниками і курсантами було посаджено два десятки дерев різних порід, серед яких переважали фруктово-ягідні.

Щонайперше, що варто відзначити — тут не очікують на оголошення про проведення місячника з благоустрою і санітарної очистки території району. За наведенням порядку біля установи в однаковій мірі пильно стежать як штатні працівники спортивно-технічного клубу, так і викладачі та керівники курсантських груп. Це й стало запорукою того, що за будь-якої пори року тут завжди чисто і охайно.

В ці дні силами 15 працівників СТК та 60 курсантів проведено низку благоустрійних та санітарноочисних робіт, завдяки яким навколишня територія, адмінбудинок набрали привабливого вигляду. Все це позитивно позначиться на якості навчання і виховання майбутніх водіїв, власників легкового автотранспорту. Адже приведено в належний стан і наявні техзасоби, матеріально-технічну базу закладу.

Дбайливі господарі, застрільники благоустрійної справи головбух Ольга Гренджа, інструктор-методист Зінаїда Юртин, майстри практичного водіння Валерій Рущак та Ілля Галай, викладачі батько і син Іван та Сергій Солодовники і, власне, директор РСТК ТСОУ Микола Янчик у ці дні намагаються викроїти годину-другу щодня, щоби повсюдно навести лад, впорядкувати навколишню територію і гідно зустріти світлий, весняний празник — Воскресіння Христове.

Тож хай і надалі за пробудження природи множаться добрі справи майбутніх автомобілістів Верховини! Вагомим буде їх вклад у забезпечення подальшого розквіту смерекового краю!

Василь БЕЛЕНЬ, “Верховина” для mizgir.com.ua