Закарпаття: У Берегові держчиновник незаконно продав цивільний оборонний об’єкт

Берегівська міжрайонна прокуратура порушила кримінальну справу відносно колишнього начальника управління економіки, євроінтеграції та комунальної власності Берегівської міськради, за фактом незаконної приватизації майна, зловживання владою або службовим становищем та службового підроблення (ч.2 ст.364, за ч.1 ст.233 та ч.2 ст.366 КК України ).
За  інформацією прокурора Іршавського району Івана ЗАРЕВИ, встановлено, що екс-чиновник, всупереч Закону України «Про приватизацію державного майна», вніс в технічну документацію на підвальне приміщення будинку культури «Геолог» (яке було «Протирадіаційним сховищем» і відносилось до об’єктів захисних споруд цивільної оборони) завідомо неправдиві дані стосовно його неналежності до об’єктів цивільної оборони. Надалі рішенням Берегівської міської ради вищевказаний об’єкт було включено до переліку комунального майна, після чого був укладений договір купівлі-продажу цього об’єкта між Берегівською міськрадою та АКБ «Київ». Таким чином у власність АКБ «Київ» протиправно перейшла захисна споруда цивільної оборони, яка не підлягає приватизації.

Відносно  колишнього чиновника Берегівської міської ради порушена кримінальна  справа. Досудове слідство по справі проводить прокуратура району.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області