Закарпаття: Краяни влаштували “генеральне прибирання” (ФОТО)

У суботу, 16 квітня, колектив Закарпатської облдержадміністрації майже повним складом взяв участь в загальноукраїнському суботнику. Обласні посадовці наводили лад на прилеглій до ОДА території та очищали від сміття парк імені Горького, що в обласному центрі.
Відзначимо, що з ініціативи голови ОДА Олександра Ледиди цієї весни в області систематично проводяться екологічні акції з очищення території від сміття. На особливому контролі в обласної влади перебувають залізничні переїзди та колії, автотраси, русла річок, місця відпочинку і т.д. Головна мета цих заходів – повернути Закарпаттю імідж екологічно чистого краю, яким би хотіли пишатися місцеві мешканці та приїжджали милуватися краєвидами численні туристи.

Сьогодні на весняну толоку вийшло понад сто тисяч закарпатців. Сонячна та доволі тепла погода сприяла максимальному залученню людей до акції. Взяли в руки лопати, сокири і представники влади. Центром уваги керівника краю Олександра Ледиди став парк імені Горького, що в Ужгороді. До сьогоднішнього дня його важко було назвати місцем для відпочинку. Парк був всіяний купою гілляччя, пластиковими пляшками та поліетиленовими пакетами. Тому тим, хто зібрався тут, було над чим попрацювати.

Акція розпочалася о дев’ятій годині ранку і вже за кілька годин в парку було зібрано кілька сотень мішків сміття, нагромаджено купи сухого гілляччя, яке згодом спільними зусиллями учасників прибирання завантажували на вантажівки і вивозили за межі парку.

– Звичайно, подібну акцію можна зробити один раз, проте це не дасть того результату, на який ми очікуємо. Території населених пунктів необхідно систематично очищувати, проводити пропаганду подібних акцій і, головне – утримувати їх у належному стані, – наголосив очільник Закарпаття Олександр Ледида.

В планах обласної та міської влади зробити парк імені Горького справді привабливою рекреаційною зоною, де ужгородці та гості міста зможуть відпочивати, займатися спортом та приємно проводити час.

Прес-служба ОДА