Закарпаття: Місто Виноградів “залишилося” без екологічної інспекції

Немає більше нашої Гатчини, Версалю, нашого Царського села. Знищено осередок мерської меланхолії і ностальгії – притулок Виноградівських відставних міських голів. Куди повернеться Степан Бочкай після відставки? Де відлежиться, де залиже рани? Це якщо іронізувати і йорнічати. А якщо серйозно, патріотично і стратегічно, то, звичайно, це втрата. Хто зараз по справжньому перейматиметься екологією міста і району, невже з Берегова?

Невже з Берегова буде видно, хто і як там ґаздує на Тисі? Хоча Михайло Михайлович звуку не подавав, але мати небажаного свідка…

Не так давно у Виноградівському центрі зайнятості з’явився новий пацієнт – ексміський голова Михайло Попович. Це сталося після того, як посаду Михайла Михайловича скоротили внаслідок адміністративної реформації, яку вибірково, тільки по їй одній відомій логіці, проводить наша прекрасна влада. В результаті, відбулося об’єднання з Брегівською інспекцією. Ми не здивувалися, коли Михайло Михайлович не відповів на дзвінок. Мало кого з виноградівців (невдячних) він зараз хотів би бачити. Після відчутного удару – провалу на виборах, новий, не менш відчутний удар – безробіття, досяг Михайла Поповича, коли у місті ось-ось зацвітуть сакури. Чи не стало це наслідком непоступливості пана Поповича перед виборами, коли йому чесно радили – не висувай своєї кандидатури на посаду мера? Не послухався – і тут го маєш. Відомо, що 6 місяців ексмер ще перебуватиме на старій зарплаті – саме стільки відміряно законом на роздуми. А далі… Може Марія Михайлівна візьме на роботу? А може Михайло Михайлович стане фермером у Дротинцях? Така можливість, наскільки нам відомо, у Михайла Михайловича є.

Але є й радісна новина. В разі госпіталізації або укрупнення закладів охорни здоров’я (ще один приємний почин) до нас може приєднатися іршавська лікарня. Іршава сама попросилася до Виноградова, а не до Берегова, із міркувань більшого національно-культурного комфорту. Про це нам повідомили у районній раді. Так що круговорот речей у природі (відоме Білинцьове колесо), чергування чорних і білих смуг ще ніхто, Слава Богу, не відміняв. Чуєте, Михайле Михайловичу?

Володимир Мочарник, Чорна гора