Закарпаття: Ужгородщина готується до Великодніх свят (ФОТО)

Виставка робіт умільців Ужгородщини — “Зі світлим святом Великодня” — відбулась напередодні світлого свята Великодня у фойє адмінбудинку Ужгородської районної ради.

Очі розбігалися від розмаїття та майстерності    робіт, представлених на виставці. Тут були і вишивані рушники, і серветки, і вироби із бісеру, різноманітні кошики. Але найбільше  було представлено розмальованих, гіпсових і навіть в”язаних  писанок. І це зрозуміло, адже незабаром Великдень. Презентував виставку Леонтій Ленарт, начальник відділу культури і туризму РДА.

Керівник методичного центру районного відділу культури Оксана Ільченко розповіла про авторів цих чудових робіт. Це – Єлизавета Нодь із Великої Доброні, Олена Балог із Часловців, Ольга Ніколенко, Світлана Озимок та Алла Ференцик  із Худльова, Магдалина Гіді із Малої Доброні, Сільвія Пастор із Довгого Поля, Вікторія Іллар із Паладь-Комарівців, Світлана та Валерія Когути із Оріховиці, сім”я Забруцьких із Гайдоша та багато інших справді народних майстрів.

Високу оцінку робіт, представлених на виставці дали перші керівники району Михайло Фединець, голова Ужгородської районної ради та Руслан Чорнак, голова районної державної адміністрації. Вони відмітили, що в кожен витвір мистецтва вкладено не тільки майстерність, натхнення, але і частинку душі митця,  і тому вони прекрасні. Оскільки окремі роботи можна було купити очільники району придбали вироби із бісеру, талановитих умільців із Худльова.

Організаційний відділ районної ради