Закарпаття: В Ужгороді відкрилось відділення всеукраїнського кіно “CinemaHall Ужгород”

Вчора в обласному центрі Закарпаття місті Ужгороді відбулось офіційне відкриття ужгородського відділення всеукраїнського кіно освітнього проекту CinemaHall.
«Це унікально для практики CinemaHall, що ще до офіційного відкриття ужгородською командою було зроблено два фільми, які, до речі, виявились дуже вдалими, – зазначив автор і творець всеукраїнського CinemaHall Ілля Свідлер, –   В Ужгороді на CinemaHall чекає велике майбутнє. Це буде цікавий, класний і драйвовий проект і можу сказати, що тут складеться багато творчих проектів та союзів».

Все було по-правилам: з перерізанням кінострічки, переглядом кіноробіт, майстер-класами від відомого одеського сценариста Дмитра Костроменка та ужгородської студії «Фінт». А прямо посеред  концерту дійство на сцені перервали, і у живому часі оператор, виконуючи команду режисера, почав знімати пару, що сиділа в залі. Це – актори третього короткометражного фільму ужгородської кіномайстерні, що, за сюжетом однієї з сцен, саме сидять в залі театру. Сам фільм готувався спеціально до відкриття  CinemaHall – Ужгород і вже наприкінці заходу був презентований присутнім в залі, які, самі того не очікуючи, долучилися до світу кіно, адже потрапили в кадр і могли впізнати себе на екрані.

Мукачево.нет