Звернення Оперативно-рятувальної служби Закарпаття до вірян у переддень Великодня

Незабаром Великдень – улюблене свято дорослих та дітей. Щоб Воскресіння Христове не затьмарило лихо пожежі, треба заздалегідь подбати про безпеку культових закладів, яких сьогодні в області нараховується понад 750.

Передусім, кожний духовний заклад має бути забезпечений сертифікованими вогнегасниками, обладнаний пожежною сигналізацією, електропроводка повинна відповідати вимогам правил улаштування електроустановок.

У ці урочисті дні культові заклади відвідає чимала кількість людей. Під час святкових Богослужінь священнослужителі та прихожани використовують відкритий вогонь, що може призвести до непередбачуваних наслідків. Щоб попередити такі прикрі випадки, оперативно-рятувальна служба Закарпаття звертається до кожного вірника, бути максимально обережним під час перебування у храмах, адже основні причини вогняного лиха пов’язані з порушенням правил пожежної безпеки. Не рідкість, коли щойно погашені свічки, іноді ще з тліючим гнітом, складаються до картонного ящика… А іконостаси оздоблені модерновими гірляндами. Десь перетреться провід, далі коротке замкнення і церква палахкотить, приносячи громаді матеріальну й моральну шкоду.

А якщо зважити на те, що дані споруди відносяться до категорії з масовим перебуванням людей, то вразі пожежі може статися непоправне. Отож нехтувати правилами пожежної безпеки не варто…

Пам’ятайте: безпека залежить від нас самих!

Центр пропаганди УМНС в Закарпатській області