Закарпаття: На Виноградівщині на прибирання берегів р.Тиса вийшло більше тисячі добровольців

15 квітня у Виноградівському  районі Закарпаття успішно проведену акцію «Чистий берег – чиста Тиса», ініційовану районною держадміністрацією. За даними організаторів, всього на прибирання берегів річки вийшло понад тисяча добровольців.
Разом з працівниками органів місцевого самоврядування працювали підприємці, освітяни, учнівська молодь. На відрізку М.Копаня –Вилок усього зібрано 130 метрів кубічних сміття. Це поліетиленові пляшки, кульки, різне ганчір»я тощо, яке відвозилося переважно транспортом фірми «АВЕ Виноградово» на переробку та утилізацію.

Активну участь в акції очищення від сміття берега Тиси взяли працівники Боржаво-Тисянського відділу Закарпатдержрибохорони. Як повідомив керівник підрозділу Тиберій Шарой, на прибирання прибережної зони головної водної артерії області були залучені також громадські інспектори , рибалки, медики, педагоги. Поблизу Виноградова в ур. « 8 Березня» ними розчищено від сміття та побутових відходів 3 км. прибережно захисної смуги. Загалом тут працювало 87 людей. Вивозку зібраного сміття тут проводив підприємець , депутат районної ради Володимир Дубляк , ним же надані мішки для сміття.

В с. Нове Село на р. Тиса очищено 3,5 км. берега , до акції залучено 43 людей; сміття вивозили підводами. А в с.Пийтерфолво – Бобове на р.Тиса очищено 5,5 км. берега за участю 68 людей . Сільський голова Валентин Товт частину сміття вивозив навіть власним транспортом.

Новини Виноградівщини