Закарпаття: Обласна влада вирішувала проблему водопостачання у студентських гуртожитках УжНУ

У понеділок, 18 квітня,  перший заступник голови облдержадміністрації Іван Бушко, заступник голови обласної ради Андрій Сербайло та міський голова Ужгорода Віктор Погорєлов зустрілися з представниками Ужгородського національного університету. Причиною зустрічі став мітинг ужгородських студентів – молодь вимагала негайного відновлення постачання гарячої води в гуртожитках.
Представники студентів на зустріч не прийшли. Навіть попри те, що запрошення від влади молоді активісти отримали. Постачання гарячої води у гуртожитки ужгородського вузу припинилася із закінченням опалювального сезону.
– Ситуація повторюється впродовж останніх п’яти років – разом із батареями холодною стає й вода у кранах, – зазначив мер Ужгорода Віктор Погорєлов. –Пояснюється це високою собівартістю послуги та значною заборгованістю КП «Уж-тепло» за газ.
Один із шляхів вирішення проблеми – постачання води за графіком. Тобто, студенти зможуть користуватися гарячою водою тільки у визначені дні. Разом із тим, постало питання збільшення оплати за послуги тепловиків, адже при нинішніх тарифах робота «Уж-тепло» залишатиметься збитковою.
– Зараз потрібно вирішити проблему хоча б до кінця цього навчального року, щоб студенти змогли користуватися гарячою водою. А з першого вересня мусимо шукати шляхи виходу з ситуації, аби така проблема більше не поставала, – констатував перший заступник голови ОДА Іван Бушко.
Заступник голови обласної ради Андрій Сербайло навів присутнім приклад іншого навчального закладу – ЗакДУ. Там, на відміну від УжНУ, гуртожитки останні кілька років забезпечені і теплом, і гарячою водою. Керівництво цього вишу підійшло до проблеми по-господарськи, перевівши усі будівлі на автономне опалення. Чому аналогічні кроки не зробив ректор УжНУ – питання.
Андрій Сербайло також пообіцяв надати всебічну допомогу депутатського корпусу обласної ради у вирішенні даної проблеми. Наразі міській владі Ужгорода та комунальному підприємству «Уж-тепло» доручено вирішити питання щодо постачання газу для обігріву води. Представники ж УжНУ, у свою чергу, повинні врегулювати тарифи, попередньо узгодивши підвищення оплати за гуртожиток зі студентами.

Прес-центр ОДА