Людмила Козловська: “Із семи пунктів пропуску, які потрапили під реконструкцію до Євро-2012, лише на одному ведуться будівельні роботи”

Під час сьогоднішньої прес-конференції в Ужгороді про виконання Чопською митницею Державної цільової програми з підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Євро-2012 року з футболу наглядно розповіла начальник відділу ГЕВ митниці Людмила КОЗЛОВСьКА.

«Підготовка до проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу дала потужний поштовх для будівництва нової та модернізації існуючої митної інфраструктури. Галузевою програмою Держмитслужби України визначено пріоритетність розбудови семи пунктів пропуску, що знаходяться на території Закарпатської області. Фінансування заплановано здійснювати за рахунок двох джерел: кошти державного бюджету України та кошти Програми прикордонного співробітництва “Європейський Інструмент Сусідства та Партнерства”, – коментує Людмила Василівна.
Потім більш детально розповідає, що на кордоні з Румунією планується  будівництво пункту пропуску “Дяково”, кошторисна вартість проекту якого складає 72,9 млн. гривень.
На кордоні зі Словаччиною передбачається реконструкція існуючих та будівництво нових об’єктів митної інфраструктури пункту пропуску “Ужгород”. Кошторисна вартість побудови об’єктів вантажного напрямку “Ужгород” – понад 28 млн. гривень. Митницею вже отримано дозвіл на початок будівельних робіт. При умові відкриття асигнувань в повному обсязі, роботи можна завершити у поточному році до зимового періоду. Що стосується вартості реконструкції об’єктів пасажирського напрямку МАПП “Ужгород”, то вона становить 45,4 млн. гривень. На сьогодні готується техніко-економічне обґрунтування для отримання фінансування по Програмі ЄІСП.
На кордоні з Угорщиною заплановано реконструкцію пункту пропуску “Лужанка” (кошторисна вартість об’єкта 35 млн. гривень). Проектно-кошторисна документація відкоригована, відповідно до зауважень Єврокомісії та пройшла державну експертизу.
Організація дорожнього руху, розмежування смуг руху транспортних засобів та встановлення технічних засобів митного контролю у пункті пропуску “Чоп (Тиса)” – кошторисна вартість реконструкції становить 10,8 млн. гривень. Митницею вже отримано дозвіл на початок будівельних робіт. При умові відкриття асигнувань в повному обсязі, роботи можна завершити у поточному році до зимового періоду.
Щодо будівництва 2-х пунктів пропуску – “Дзвінкове” та «Косино», то на сьогодні вже виготовлена проектно-кошторисна документація, проводиться державна експертиза проекту,  після отримання позитивного висновку якої, проектно-кошторисна документація буде подана на затвердження Експертно-технічною радою ДМСУ, здійснюється відведення землі.
Єдиний пункту пропуску “Вилок”, на якому на сьогодні вже ведуться будівельні роботи, готовність об’єкта складає близько 40 %. Освоєно 11,8 млн. грн. із 35,4 млн.грн. передбачених кошторисом.

KARPATNEWS.in.ua