Олександр Ледида: Громадська рада має стати ефективним партнером влади

У середу, 20 квітня, під головуванням керівника області Олександра Ледиди відбулась нарада з питань роботи Громадської ради при обласній державній адміністрації. Нагадаємо, 4 лютого, пройшли установчі збори з формування Громадської ради при Закарпатській облдержадміністрації, для участі в яких зареєструвалось майже 90 громадських, благодійних, ветеранських організацій і товариств. Тоді ж головою новоствореного дорадчого органу обрали керівника регіонального представництва Українського національного комітету Міжнародної торгової палати на Закарпатті Федора Харуту.

З часу установчих зборів Громадської ради зроблено чимало. Зокрема, у її складі створено десять комісій, які охоплюють усі сфери соціально-економічного життя області та співпрацюватимуть з обласними управліннями. Напрацьовані регламент, структура, положення, а також стратегія роботи дорадчого органу. Серед пріоритетів: сприяння практичній реалізації програми регіонального розвитку Закарпаття до 2015 року, забезпечення інформаційної відкритості та прозорості роботи Громадської ради, активна співпраця з підрозділами обласної адміністрації. Головні принципи роботи дорадчого органу, переконані громадські активісти, базуватимуться на довір’ї та партнерських відносинах між усіма членами ради.

Звертаючись до присутніх, очільник краю Олександр Ледида зауважив:

– У своїй роботі маємо враховувати реалії життя області – і всі рішення приймати саме з огляду на реальні можливості вирішення проблем. Впевнений, Громадська рада забезпечить нову якість рішень влади.

Саме на це і буде спрямована робота дорадчого органу:

– Громадська рада буде мобілізувати внутрішні ресурси громад на благо розвитку Закарпаття, – таким бачить головне завдання дорадчого органу його керівник Федір Харута. Він також висловив сподівання, що вже найближчим часом такі ж дорадчі ограни з’являться і при районних органах влади.

Детальніше всі згадані питання планують обговорити і затвердити на загальних зборах Громадської ради, які планують провести наприкінці наступного тижня.

Прес-центр ОДА