Ужгород: Суд оштрафував приватне товариство за гральний бізнес на 7,3 млн. грн.

Сьогодні Закарпатським окружним адміністративним судом винесено постанову, якою задоволено позовні вимоги державної податкової інспекції до товариства про застосування санкцій, пов’язаних із забороною організації і проведення азартних ігор, в розмірі 7 млн. 376 тис. грн.
Нагадуємо, що з 25.06.2009 року набрав чинності Закон України „Про заборону грального бізнесу в Україні” (далі – Закон №1334), який запровадив обмеження щодо здійснення грального бізнесу в Україні.

Незважаючи на вимоги Закону №1334 товариство здійснювало діяльність, спрямовану на організацію та проведення азартних ігор з використанням гральних апаратів, що підтверджується наявними в матеріалах справи документами.

Організація та проведення відповідачем азартних ігор здійснювалася шляхом використання чотирьох гральних апаратів різних моделей з метою надання можливості відвідувачам проводити азартні ігри. Під час проведення перевірки у грудні 2010 року працівниками податкової інспекції було зафіксовано факт здійснення азартної гри на одному з цих гральних апаратів і на правопорушника у відповідності до вимог Кодексу України про адміністративне правопорушення, а саме статті 181, було складено протокол про адміністративне правопорушення. Тячівським районним судом в січні 2011 року було винесено постанову стосовно громадянина, який здійснював азартну гру та накладено адмінштраф.

Крім того, відповідно до ч.1 ст.3 Закону №1334 до суб’єктів господарювання, які організовують і проводять на території України азартні ігри, застосовуються фінансові санкції у вигляді штрафу у розмірі вісім тисяч мінімальних заробітних плат з конфіскацією грального обладнання, а прибуток (дохід) від проведення такої азартної гри підлягає перерахуванню до Державного бюджету України.

Враховуючи викладене, Закарпатський окружний адміністративний суд визнав позовні вимоги податкового органу обґрунтованими, заявленими відповідно до чинного законодавства та такими, що підлягають задоволенню.

Мукачево.net за матеріалами юридичного управління