Закарпаття: У Рахові визначилися переможці всеукраїнських змагань із боксу

Нещодавно вперше в історії Рахова тут відбулися всеукраїнський турнір з боксу серед юнаків 1997-1999 років народження та VI юнацькі спортивні ігри Закарпатської області серед боксерів 1995-1996 р.н. (див. матеріали «VI літні юнацькі спортивні ігри Закарпаття»). А з’їхалися до райцентру юні спортсмени з ДЮСШ Молдови, Чернігова, Хмельницька, Кам’янець-Подільська, Вінниці, Львова, Чернівців, Івано-Франківська, Ужгорода, Мукачева і Мукачівського району, Берегова, Хуста та Іршави – всього 93 учасники.

Організаторами змагань були Рахівська райдержадміністрація, управління молоді і спорту облдержадміністрації, відділ у справах сім’ї, молоді та спорту РДА та Рахівська ДЮСШ.

Урочистості з нагоди турніру відкрили голова Рахівської райдержадміністрації Дмитро Андріюк та завідувач сектором навчально-спортивної роботи ОДА Василь Марків, які, зокрема, наголосили на важливості змагань такого рівня саме в Рахові, де ось уже кілька років поспіль утверджуються хороші традиції з розвитку боксу. Вони привітали всіх учасників змагань із цим святом, побажали їм спортивної боротьби, високих технічних результатів, суддям – чесного суддівства, а глядачам – палкої підтримки спортсменів.

За підсумками змагань серед юнаків 1997–98, 99 р. н. переможцями I всеукраїнського турніру в різних вагових категоріях стали: 37 кг – Артем Чимпоєш (Молдова), 38,5 кг – Сергій Жураківський (Вінниця), 40 кг – Роман Павлів (Долина, Івано-Франківщина), 43 кг – Валентин Кутковський (Вінниця) та Андрій Савков (Кам’янець-Подільськ), 44,5 кг – Віктор Миронюк (Кам’янець-Подільск), 50 кг – Ерік Дорунда (Великий Бичків), Радислав Годинчук (Рахів) та Богдан Базазьян (Львів), 52 кг – Денис Сурдук (Рахів) та Дмитро Глушко (Львів).

В обох змаганнях юні боксери Рахівської районної ДЮСШ показали себе достойно. Крім згаданих вище перших місць, у різних вікових категоріях ми завоювали одне друге місце – Василь Дьордяй у ваговій категорії 52 кг і чотири треті – Василь Никоряк (Рахів, 38,5 кг), Юрій Которажук (Рахів, 58 кг), Костянтин Кравченко (Рахів, 40 кг). Із концертною програмою перед учасниками турніру та глядачами виступили вихованці районного Будинку дитячої та юнацької творчості (директор Володимир Томащук). Учасники змагань подякували господарям за належну організацію турніру і ви-словилися за регулярне проведення таких змагань у майбутньому. Директору районної ДЮСШ Віталію Урбану від голови партії «Удар» Віталія Кличка вручено грамоту за належну організацію і проведення змагань.

Організатори турніру щиро дякують за матеріальну підтримку змагань голові райдержадміністрації Дмитру Андріюку та його заступнику Олександру Томашуку, голові райорганізації політпартії «Удар» Василю Дану, депутатам обласної й районної рад Антону Зелінському та Юрію Черваку, спонсорам Василю Беркелі з Розтік, Василю Чубіці й Степану Дімічу з Ясіня, Олександру Мірошнику, Юрію Кокішу, Василю Небелі з Рахова та іншим.

Щире спасибі також адміністрації ТОК «Тиса» (директор Михайло Семенюк), яка забезпечила належні умови проживання й харчування спортсменів, суддів та представників команд.

Віталій ВІШОВАН, “Спорт тайм”