В Україні відбувається “повзуче партизанське знищення українського села”

Заступник Голови Верховної Ради Микола Томенко вважає, що сьогодні в Україні відбувається «повзуче партизанське знищення українського села». Про це Микола Томенко сказав, коментуючи плани опозиції на пленарний тиждень.

Він нагадав, що нині відбувається поділ України на так звані госпітальні округи (приблизно по десять округів на область). Водночас віце-спікер зауважив, що створення таких госпітальних округів, за словами фахівців, це не оптимізація охорони здоров’я, а фактичне знищення сільської медицини. «Подібна ситуація і з закриттям закладів освіти. Отож всі прекрасно розуміють, що відбувається повзуча адміністративно-територіальна реформа», — відзначив він.

«У результаті цього в середньому 30 сільських районів, наприклад, Центральної України стануть десятьма районами» — додав політик. Окрім того, він нагадав, що вже і губернатори говорять про те, що в перспективі Президент дасть вказівку скоротити і кількість областей. «У мене питання: на підставі якого документа в Україні така адміністративно-територіальна реформа відбувається? Хто дав право сьогодні чиновникам ділити області на 9-10 округів?» — наголосив заступник Голови парламенту.

Тому, за словами віце-спікера, коли опозиція ініціювала ідею референдуму щодо запровадження ринку землі, вона мала на увазі не тільки мораторій на продаж землі та все, що відбувається сьогодні в сільському господарстві, а й, звісно, питання, чи підтримують українські громадяни адміністративно-територіальну реформу.

«Бо не можна заявою Президента ліквідувати сотні сільських районів», — підкреслив Микола Томенко.