Закарпаття: Більшість депутатів Мукачівської міськради проігнорували волю міської громади

На сесії, що відбулася 21 квітня, депутати Мукачівської міськради не підтримали проект звернення до Уряду, НКРЕ з проханням підвищити мінімальну норму споживання електроенергії для населення зі 150 кВт/год. на місяць до 250 кВт/год.
У проекті рішення з цього питання, яке було внесено до порядку денного депутатською групою «Батьківщина» та роздано всім присутнім у залі депутатам, зокрема було зазначено: «Від імені громади міста Мукачева звернутися до Кабінету міністрів та Національної комісії з питань регулювання електроенергетики з проханням переглянути рішення про встановлення мінімальної норми споживання електроенергії для населення на рівні 150 кВт/год. на місяць, оскільки для переважної більшості громадян Мукачева та й взагалі Закарпаття, навіть при ощадливому споживанні електроенергії, цієї норми дотримуватися не є можливим. Разом з тим запропонувати представникам Уряду та керівництву НКРЕ затвердити мінімальну норму споживання електроенергії для населення на рівні 250 кВт/год. на місяць, як таку, що враховує реальні потреби громадян.
Звернутися до депутатів Закарпатської обласної ради з проханням підтримати це рішення Мукачівської міської ради та на найближчому засіданні ухвалити відповідне звернення до Уряду та НКРЕ від імені всієї громади Закарпаття».
За це рішення проголосували тільки 15 із 36 присутніх у залі депутатів, при цьому представники більшості своє не бажання підтримати громаду міста мотивували тим, що це політичне питання. Натомість депутат Мукачівської міськради від «Батьківщини» Іван Колядка наголосив: «Це питання, яке стосується всіх жителів Мукачева, тому, що норму в 150 кВт/год. на місяць виконати не можливо, відтак наші громадяни просто переплачуватимуть енергетичним олігархам». Слід також зауважити, що під зверненням вже підписалися понад сто жителів Мукачева.
Як відомо, минулого тижня подібне звернення підтримали депутати Хустької міськради, відповідні проекти також зареєстровані в Мукачівській та Перечинській районних радах, готується проект звернення від імені Закарпатської обласної ради.

Прес-служба Закарпатської обласної організації партії «ВО «Батьківщина»